Arab palacsinta (Burek)
Hozzvalk: A tszthoz: 20 dkg liszt 30 dkg bzadara s A tltelkhez: 25 dkg spent 25 dkg brnycomb 1 vrshagyma 4 tojs 3 evkanl vaj 2 teskanl fahj csipetnyi fekete bors olaj a stshez
Elkszts: A lisztet, a dart,s a st sszekeverjk, vzzel felntjk, hogy palacsinta tsztt kapjunk.20-30 percig pihenni hagyjuk. A brnyhst le kell darlni,a vrshagymt vajban vegesre proljuk s rrakjuk a hst.Kevs vzzel ntsk fel s proljuk meg. A spentot vagdaljuk fel s adjuk hozz a puha hshoz. Kevs olajon a lepnyeket kistjk, a hsos masszt a kzepbe rakjuk majd gngylve tlaljuk.
Egyiptomi falafel
Hozzvalk:
40 dkg lbab,
1 nagy tojs,
1 nagy fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzldje,
1 kvskanl rlt koriander,
15 dkg liszt,
2 evkanl szezmmag,
s,
olaj a stshez
|
A babot egy napra beztatjuk, msnap lecsurgatjuk, lass tzn puhra fzzk, tpaszrozzuk. A megtiszttott, aprra vgott hagymt, a sztnyomott fokhagymagerezdeket s a koriandert hozzadjuk az tpasszrozott babhoz, jl elkeverjk, lass tzn sszefzzk, kis pogcskat formlunk belle, megforgatjuk a felvert tojsban, majd a lisztben. Egyik felket megszrjuk szezmmaggal, serpenyben forr olajban aranybarnra stjk. Paprszalvtn leszrtjuk, kiss megszva tlaljuk. |
Tkehalfil prolt spenttal, burgonyval
Hozzvalk:
- 1 db padlizsn,
- 1 gerezd fokhagyma1,
- 1,5 dl fehrbor,
- 10 dkg paraj,
- s,
- bors,
- 40 dkg burgonya
Elksztse:
Mint minden j afrikai recept, ez is gyorsan elkszl, nincs vele sok macera, mgis finom s klnleges. Elljrban ennyit. A bambuszednyt - ha van - krbebleljk spentlevelekkel, s rhelyezzk a halfilket. zestjk sval, fszerezzk borssal. Az egsz halmennyisget lebortjuk spentlevelekkel, s alatta a krumplival egytt megfzzk a halat. Mr lehet is fogyasztani, j tvgyat kvnunk!
Csicseribors psttom rtkels:
Salg Bernadett kedvenc receptje
A dietetikus vlemnye:
Magas rosttartalm szendvicskrm, vegetrinusoknak is j szvvel ajnlhat. | |
|
|
|
|
Hozzvalk: |
|
|
1 cssze ftt csicseribors 1/2 cssze pirtott szezm mag 1 ek. olvaolaj 1 gerezd fokhagyma 2 ek. citroml s zls szerint
| |
|
Elksztse: |
|
Alaposan elturmixoljuk a hozzvalkat. Ha szksges, egy kis folyadkkal lazthatunk rajta. Htben 3-4 napig eltarthat. | | |